• Je bent hier:
  Home De school
 • "Het doel van de Golden Flower School is om
  de diepgaande kennis, doorgegeven als de kunst van Tai Chi,
  ter beschikking te stellen voor iedereen die oprecht op zoek is
  naar stralende gezondheid, natuurlijke wijsheid en persoonlijke ontwikkeling."

  Master San Gee Tam

 • De kwaliteit van alles wat je in je leven doet is afhankelijk van de vraag of je er voldoende en de juiste energie voor hebt. Wanneer je vitaal bent, ervaar je je taken als spannende uitdagingen, voel je je gezond en heb je plezier in je leven. Op basis van zijn uitgebreide training en ervaring stelt meester San Gee Tam deze uitgangspunten centraal in zijn Golden Flower Tai Chi™. Dit is een compleet systeem waarin je behalve de Vorm ook Chi Kung oefeningen, Pushing Hands, Meditatie en Energie-cultivatie leert.

 • Wat vind je in de school?

  Ina Sabanoglu biedt je vanuit de Golden Flower Tai Chi Apeldoorn Tai Chi lessen aan waar je meer leert dan Tai Chi alleen.
  Ina is een zeer ervaren leraar, opgeleid door een van de beste huidige Tai Chi meesters, master San Gee Tam, en als LifeCoach en trainer Persoonlijk Leiderschap nauw bij de ontwikkeling van mensen betrokken. Master San Gee Tam op zijn beurt werd opgeleid door master Chu King Hung, oficiëel lijnhouder voor Europa van de Yang Family Tai Chi School. Naast Tai Chi had en heeft master San Gee Tam op andere gebieden geleerd bij Taoïstisch meester Ni Hua Ching, bij Osho en anderen. 

  De meeste mensen beginnen hun lessen Tai Chi of Chi Kung omdat ze mentale ontspanning zoeken of omdat ze hun gezondheid willen verbeteren. In plaats van de puur fysieke uitlaatklep van een sportschool of fitness-centrum of in plaats van meditatie, kiezen ze voor een training waarbij ze hun lichaam én hun geest kunnen betrekken. Golden Flower Tai Chi™ en Chi Kung en Meditatie zijn hierop logische antwoorden; beide trainingen bieden een dynamische oefening waardoor je je lichaam op een ándere manier gebruikt. Bovendien zijn het tevens Mindfulness-trainingen. Je leert in beide lessen hoe je je ontspant terwijl je je beweegt, en hoe je je energie gebruikt. Je zult al snel merken dat je houding verbetert en dat je gezondheid, levenslust en concentratie op een hoger niveau komen. Je leert onbewust hoe je op een andere manier kunt omgaan met de drukte en de uitdagingen van het dagelijks leven.

  Zowel Tai Chi als Chi Kung zijn bewegingskunsten die al duizenden jaren geleden in China ontstonden. Het meest essentiële element van het Chinese denken is het denken in termen van Yin en Yang. Wat Yin en Yang betekenen wordt in dit filmpje van John Bellaimey duidelijk gemaakt.

  Hoewel er dus veel overeenkomsten zijn in de basis van Tai Chi en Chi Kung, is de aard van beide trainingen anders.
  Klik hier om te lezen hoe dat zit.