• Chi Kung (QiGong, Qigong) betekent letterlijk ‘energie-training’. Je traint om je energie te verbeteren, om je soepel te kunnen bewegen en voor een goede gezondheid en welzijn. Sommige oefeningen zijn vooral fysiek van aard, andere zijn vooral gericht op het ontwikkelen van je energie en weer andere oefeningen zijn meditatief van aard. Je Chi Kung training is dus veelzijdig.

  Chi Kung oefeningen zijn er legio. De training binnen deze school is opgebouwd uit relatief korte oefeningen of series van oefeningen en zijn erop gericht je energiesysteem in balans te brengen en te versterken. Ook leer je een goede lichaamscoördinatie en ontwikkel je je ademhaling, je balans en je innerlijke rust. Vergis je niet in je Chi Kung training: sommige oefeningen lijken bijna te simpel om te doen maar zijn ondertussen erg effectief. Andere oefeningen zijn best pittig om te doen. Daar staat tegenover dat de meeste oefeningen kunnen worden aangepast wanneer jouw fysieke belastingsmogelijkheden niet optimaal zijn. Vanzelfsprekend is deze training door zijn aard een Mindfulness-training te noemen. Qigong verschilt van yoga doordat de oefeningen staande worden gedaan, en met open ogen. Daardoor blijf je in contact met de buitenwereld en kun je je aandacht goed in het hier-en-nu houden. 

  Bij deze lessen kun je kiezen of je wekelijks lessen komt volgen of liever een 10-lessenkaart neemt.

 • Les

  Wil je ervaren hoe Chi Kung kan bijdragen aan je innerlijke rust, ontspanning en balans? Iedere eerste donderdag van de maand kun je een reguliere les meedoen bij wijze van proefles. Het is een goede gelegenheid om te ervaren wat Chi Kung voor je kan betekenen. 

  Heb je interesse? Meld je voor de gratis proefles aan via ina@taichi-apeldoorn.nl. Na de proefles besluit je of je je inschrijft voor de lessen. Voor de Chi Kung lessen kun je kiezen voor tien wekelijkse lessen of voor een tien-lessen-kaart. Een tien-lessen-kaart is handig wanneer je voorziet dat je in deze periode een aantal lessen gaat missen. Een tien-lessenkaart is vier maanden geldig.

  Heb je aanvullende vragen, bel me dan op 06-811.603.84 of stuur een mailtje: ina@taichi-apeldoorn.nl