• Je bent hier:
  Home Visie
 • "De kwaliteit van alles wat je in je levend doet is afhankelijk van de vraag of je er voldoende en de juiste energie voor hebt. Wanneer je vitaal bent, ervaar je je taken als spannende uitdagingen, voel je je gezond en heb je plezier in je leven."
  Master San Gee Tam

 • Deze uitgangspunten staan centraal in de Golden Flower Tai Chi school. De Tai Chi lessen bieden je de meest uitgebreide training met een compleet systeem waarin je behalve de Golden Flower Tai Chi Vorm ook Chi Kung oefeningen, Pushing Hands, Meditatie en EnergieCultivatie leert. Met de Chi Kung lessen train je een breed scala aan oefeningen voor lijf, geest, emotie, energie, focus en innerlijke rust.

 • Wat vind je in de school?

  In deze school vind je lessen in Tai Chi en in Chi Kung en Meditatie. De lessen worden gegeven door Ina Sabanoglu, een inmiddels zeer ervaren leraar, opgeleid door master San Gee Tam binnen de Golden Flower Tai Chi school (Yang stijl).
  De meeste mensen beginnen hun lessen omdat ze ontspanning zoeken, of omdat ze hun gezondheid willen verbeteren. In plaats van de puur fysieke uitlaatklep van een sportschool of fitness-centrum of in plaats van minder actieve yoga of zittende meditatie, kiezen ze voor een training waarbij ze zowel hun lichaam als hun geest actief kunnen betrekken.

  De lessen Golden Flower Tai Chi™ en 'Chi Kung en Meditatie' zijn hierop logische antwoorden; beide trainingen bieden een dynamische oefening waardoor je je lichaam op een ándere manier gebruikt. Bovendien zijn het tevens Mindfulness-trainingen. Je leert in beide lessen hoe je je ontspant terwijl je je beweegt, hoe je je energie gebruikt, en hoe je je aandacht richt op hetgeen je doet. Je zult al snel merken dat je houding verbetert en dat je gezondheid, levenslust en concentratie op een hoger niveau komen. Je raakt beter opgewassen tegen de uitdagingen en drukte van het dagelijks leven.

  Zowel Tai Chi als Chi Kung zijn als bewegingskunsten uit China afkomstig. Het meest essentiële element van het Chinese denken is het denken in termen van Yin en Yang. Wat ze betekenen wordt in dit filmpje van John Bellaimey duidelijk gemaakt.

  Overeenkomsten en verschillen

  Hoewel er veel overeenkomsten zijn in de basis van Tai Chi en Chi Kung, verschillen ze in de aard van de training. Chi Kung is gericht op het ontwikkelen van ontspanning én van je energie en een goede ademhaling. Chi betekent immers Energie, en Kung betekent Training. Chi Kung bestaat uit meerdere 'losse' oefeningen of korte series van oefeningen.

  Tai Chi bestaat uit een lange serie van bewegingen. De basis van Tai Chi is ontspanning, een goede ademhaling en juist gebruik van je lichaam. Omdat Tai Chi in wezen een krijgskunst is en op 'principes' is gebaseerd leer je veel over communicatie en over het leven zelf. Sommige Chi Kung oefeningen maken deel uit van de Tai Chi training. Daarnaast leer je partneroefeningen i.c. Pushing Hands, Meditatie en EnergieCultivatie. Tai Chi training is daarmee de breedste training die ik geef.