• Tai Chi (Tai Chi Chuan, Taiji, Taijiquan) is in wezen een krijgskunst. Tai Chi wordt ook wel een ‘interne krijgskunst’ genoemd, omdat je je interne energie traint (in plaats van je externe spierkracht). Hebben ontspanning, balans, ademhaling en meditatie dan iets te maken met zelfverdediging zul je vragen?

  Zeker! Ik leer je niet om te vechten, maar wel de bewegingen. En wanneer je basis er voldoende voor is, ook de tweetal-oefeningen (Pushing Hands) die deel uit maken van een traditionele Tai Chi-training. Langs deze weg leer je 'spelenderwijs' jezelf beter kennen, leer je over 'communicatie' en over het stellen en behalen van doelen.

  In de Golden Flower Tai Chi™ lessen leer je hoe je je lijf ontspannen en vanuit zachtheid kunt bewegen, welke structuur daarbij belangrijk is en hoe je die bewegingen op de juiste manier toepast. Je leert efficiëntie: hoe je met minimale inspanning een maximaal resultaat kunt bereiken. Al doende leer je hoe je je energie kunt gebruiken in plaats van je spierkracht - precies de reden waarom Tai Chi zo'n geliefde training is.

 • Les

  Door Tai Chi te trainen zet je je lijf in beweging en breng je je gedachten tot rust, precies datgene waar veel mensen behoefte aan hebben. De lessen verlopen rustig, maar de dynamiek van de training is afwisselend. De lessen bouwen voort op wat er in de afgelopen weken is geleerd. Je kunt doorgaans ieder trimester starten. door mee te doen aan een proefles. Geef je hiervoor op door een mailtje aan ina@taichi-apeldoorn.nl.

  Jaarlijks sluiten we het lesseizoen af met een bijzondere gezamenlijke les voor alle leerlingen tijdens de laatste les vóór de zomervakantie op donderdag. Na de zomervakantie kun je dan je lessen hervatten.

  Wil je meer weten over de Tai Chi lessen: bel me dan op 06-811.603.84 of stuur me een mailtje: ina@taichi-apeldoorn.nl.